Tre som brinner för miljön

Vi vill förbättra landstingets miljöarbete

Vi vill förbättra landstingets miljöarbete

För mer än ett år sedan lämnade Miljöpartiet in en motion till landstingsfullmäktige där vi ger en rad olika förslag på hur miljöarbetet i landstinget kan förbättras. Förslaget till landstingsfullmäktige är att samtliga förslag avslås. Samtidigt visar årsredovisning på årsredovisning under två mandatperioder att det finns klara brister i arbetet med miljön. Det handlar om allt från avfall och återvinning till bilanvändandet och andelen ekologisk mat.

–          Jag är mycket kritisk till Alliansen- och Vrinnevilistans ovilja att få till en bättre styrning av miljöarbetet, säger Catarina Engström(MP), ledamot i landstingsfullmäktige. Vi behöver uppföljningsbara mål i ett gediget miljöprogram, vi behöver handlingsplaner på kliniknivå och vi behöver skapa ett större engagemang för miljöfrågorna hos personalen och i hela organisationen.

 

 

–          Jag tycker det är under all kritik att landstinget inte ens vet hur mycket koldioxid som landstinget släpper och eller bidrar med, säger Margareta Fransson(MP), gruppledare. Vi borde ta reda på det, sätta tydliga mål och etapper för hur utsläppen ska minska. Miljöpartiet anser att landstinget borde vara klimatneutralt 2020.

–          Miljöpartiet har idéerna och visionerna för hur landstinget kan bli avsevärt vassare i kampen för en bättre miljö och en tryggare framtid, säger Per Olof Svensson(MP).Det viktigaste är att landstinget senast 2020 ska vara klimatneutralt, det vill säga att när man räknar ihop utsläpp, åtgärder och kompensationer så skall landstinget inte bidra till växthuseffekt och ökad uppvärmning.

LÄNK TILL MOTION + SVAR H Ä R

 

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Klimat, Landstinget i Östergötland, Miljö, motioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s