MP och V vill satsa på solkraft

solpanelPå landstingsfullmäktiges sammanträde den 23 april lämnar Miljöpartiet och Vänsterpartiet in en gemensam motion med syfte att stärka landstingets arbete med få fram en hållbar framtida energiförsörjning. Vi föreslår att en strategi tas fram för hur landstinget kan använda solenergi för elproduktion och uppvärmning.

–         Hotet mot klimatet är en av vår tids absolut största kriser och en mycket stor utmaning ligger i att kunna avvärja den., säger Emil Broberg(v), gruppledare för Vänsterpartiet. Landstinget i Östergötland har som den stora organisation den är och den roll den spelar ett självklart uppdrag att påskynda en omställning till ett hållbart samhälle.

 

–         Detta är en mycket viktig motion som vill påskynda en utveckling mot ett klimatneutralt landsting, säger Per Olof Svensson(MP), ledamot i landstingsfullmäktige. Solkraft har en framtid i Sverige; solförhålladena är på många håll lika goda som i norra Tyskland, där man gör mycket stora investeringar i solenergiteknik.

Läs hela motionen här

Bloggat: Bengts villa blogg

Media: DN, DN, AB, SvD

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Energi, Klimat, Näringsliv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s