MP beklagar uteblivet miljöpris

 Det kommer inte att delas ut något miljöpris i landstinget i år. Skälet som anges är att inget av de inkomna ansökningarna sticker ut på något tydligt vis. Miljöpartiet menar att den bakomliggande orsaken står att finna i den politiska ledningens bristande engagemang för miljöfrågor.

–         Det är beklämmande att Alliansen och Vrinnevilistan inte lyckats inspirera till ett större miljöengagemang i landstingets verksamheter, säger Margareta Fransson, gruppledare för miljöpartiet i landstinget. Miljöarbetet kräver en aktiv styrning och ledning som både skapar lust och ger de organisatoriska förutsättningarna för förändring och utveckling.

Miljöpartiet har lämnat in en omfattande motion där en rad förslag ges som kan förbättra förutsättningarna för ett effektivt miljöarbete radikalt. Bland annat föreslås ett miljöledningssystem som involverar den yttersta ledningen, att landstinget certifieras enligt en vald standard, en tydlig delegation på miljösidan och en gedigen uppföljning.

–          Ett annat mycket konkret förslag innebär att vi återinför miljöombuden, säger Margareta Fransson. Det gör att miljöarbetet får en mer naturlig plats i vardagen. Vi tror att det finns en koppling mellan att man tog bort miljöombuden och såväl en svagare inrapportering till miljöuppföljningen som att landstinget nu får ställa in miljöpriset.

Bloggat: miljöbloggen, volvogroup, klimatsmart

Relaterat: Chockas styret i landstinget till att agera, MP kastar inte tärning med klimatet och framtiden

Andra bloggar intressant om: miljö, miljöarbete, miljöpris, alliansen

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Landstinget i Östergötland, Miljö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s