Grönt förslag – fler vårdplatser i Norrköping

På landstingsstyrelsens sammanträde tisdagen den 25/9 la miljöpartiet tillsammans med V och S ett förslag om att förstärka Vrinnevisjukhuset med 8 helt nya vårdplatser, samt att ställa kravet på geriatriskt områdesansvar. Bakgrunden är det visserligen mycket vällovliga beslutet att inrätta 8 nya geriatriska vårdplatser, men som på grund av att det ej kompenseras ekonomiskt kan innebära att trycket på den övriga vården ökar.

Läs om landstingsstyrelsen beslut här och mer detaljerat här

-Det är mycket glädjande att att man nu tillskapar geriatriska vårdplatser på Vrinnevisjukhuset, säger Margareta Fransson(MP), ledamot i landstingsstyrelsen. Hälso- och sjukvården har varit dålig på att sätta äldres behov i centrum, trots att gruppen äldre är de som mest frekvent nyttjar vården. Nu kan äldre med komplex sjukdomsbild få ett mer tryggt och säkert omhändertagande, säger Margareta Fransson.

– Samtidigt görs denna satsning i ett sammanhang av en vårdplatsbrist som finns på hela sjukhuset, säger Margareta Fransson(MP). Vrinnevisjukhuset är redan överfullt och det är svårt att se hur alliansen kan garantera en god patiensäkerhet i alla delar. Därför valde vi att föreslå en avsättning från reservmedel för att garantera att inte vårdplatser försvinner på andra ställen inom vården, säger Margareta Fransson.

För frågor kontakta Margareta Fransson: 0702-61 08 43

Bloggat: Mats Johansson, Sandström

Andra bloggar intressant om: hälso- och sjukvård, vårdplatser, geriatrik, vårdplatsbrist, äldre

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Äldre, Geriatrik, hälso-och sjukvråd, Landstinget i Östergötland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s